Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-12-2019
Krokiety z grzybami, papryką i marchewką idealnie smakują z barszczykiem.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 767
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1813
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 286
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 767
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1813
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 286
Składniki
Naleśniki; Jajka rozkłócamy, dodajemy stopniowo pozostałe składniki, i mieszamy do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Smażymy cieniutkie placki na rozgrzanej patelni.
Farsz; Oczyszczone grzyby kroimy w kostkę, gotujemy i odcedzamy. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę również kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Wrzucamy cebule paprykę i marchewkę. Chwilę smażymy i dodajemy grzyby. Całość smażymy około 1 minut, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę smażymy (1-2 minuty).
Na usmażone i ostudzone naleśniki nakładamy po łyżce farszu, składamy brzegi i zwijamy krokiety. Obtaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Krokiety podajemy z barszczykiem lub ulubionym sosem. Smacznego ;)