Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są po prostu pyszne. Polecam.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Mąkę pszenną, jajka, mleko, wodę, olej rzepakowy, zioła prowansalskie, sól połączyć razem przy pomocy miksera. Ciasto odstawić na ok 15 min. Na rozgrzanej patelni, na oleju rzepakowym usmażyć naleśniki. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Po osaczeniu na sicie pokroić na ok 0,5 cm kawałki. Na patelni usmażyć pokrojony boczek. Jeśli boczek jest bardziej tłusty można pominąć dodanie oleju. Do boczku dodać pokrojoną fasolkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę smażyć. Na koniec dodać śmietanę i pieprz. Na naleśniki nakładać farsz i zawijać krokiety. Krokiety maczać w roztrzepanym jajku, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor. Podawać ciepłe np. z czerwonym barszczykiem. Smacznego.