Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krokiety z farszem orientalnym"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
na naleśniki mieszam i odstawiam na 1/2 godz. Odlewam 150 ml ciasta naleśnikowego (do panierowania). Z pozostałego smażę naleśniki (przed smażeniem pierwszego naleśnika smaruję patelnię olejem).
Piersi kroję w kosteczkę, smażę na niewielkiej ilości oleju. Dodaję mrożonkę i przyprawy. Smażę, aż zmięknie, studzę. Farsz nakładam na naleśniki, zawijam je, panieruję w cieście naleśnikowym i bułce tartej. Smażę z każdej strony na gorącym tłuszczu.
80 min • Porcja 145 kcal • Koszt porcji około 1,80 zł • Przepis na 6-8 porcji.Źródło: Kobieta i życie