. 1.Przygotowujemy ciasto na naleśniki wg.przepisu.Odstawiamy na ok 30 min.żeby ciasto odpoczęło.
2.
Następnie na rozgrzaną patelnie wyciskamy czosnek krótko smażymy tylko do
zeszklenia.( Czosnek po dłuższym czasie robi się gorzki)
3.
Do patelni dodajemy szpinak i dusimy ok 15 min.Patelnie ściągamy z nagrzanej płytki i dodajemy część sera żółtego.
4.
Smażymy placki na naleśniki( z tej porcji powinno wyjść ok 30 szt.)
5.
wystudzony szpinak nakładamy na placek,posypujemy pozostałym serem
i zawijamy tak jak tradycyjne krokiety.
6.Gotowe obtaczamy w jajku i panierujemy.
Smażymy na złoty kolor
SOS:
mieszamy smietanę z majonezem,wyciskamy czosnek i przyprawiamy.
SMACZNEGO ;)
Komentarze do przepisu (5)
PYCHA :)
*Przejdziesz do wersji klasycznej