Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krokiety na sałatce"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 173
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 173
Składniki
Pikantną paprykową kiełbasę chorizo pokrój w plasterki, przesmaż na rozgrzanej patelni. Osusz z nadmiaru tłuszczu, pozostaw do ostudzenia. Mieszane sałaty opłucz, osusz w wirówce lub na papierowym ręczniku.
Zielone szparagi oczyść, odetnij końcówki. Ustaw pionowo w garnku z osolonym wrzątkiem i ugotuj do miękkości. Ostudź, przekrój na połówki. Pomidorki koktajlowe umyj, osusz, również pokrój na połówki. Obierz i pokrój w pióra czerwoną cebulę.
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Odlej, ostudź, obierz i przepuść przez praskę. Dodaj jajko i ok. pół szklanki mąki. Zagnieć ciasto. Dopraw je solą i pieprzem. Formuj małe owalne krokiety. Obtaczaj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na złoto.
Wymieszaj sałaty, szparagi, pomidorki, cebulę i chorizo. Na sałatce rozłóż ciepłe krokiety. Połącz kilka łyżek majonezu z łyżką musztardy i łyżeczką soku z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Podaj do sałatki.Źródło: Świat kobiety