Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-03-2010
ziemniak jest absolutnie królem warzyw :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 100
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 570
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 100
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 570
Składniki
Ziemniaki ugotowac, jeszcze gorące przecisnąc przez praskę lub przetrzec przez sito. Dodac mąkę, paprykę, sól, wbic jajko i wyrobic ciasto.
Jajka pokroic w kostkę, dodac posiekany szczypiorek, wymieszac z jogurtem, przyprawic.
Ciasto rozwałkowac na grubośc ok. 1 cm (pomagac sobie mąką). Pociąc je na kwadraty (w zalezności jaki duży kwadrat zrobimy, takiej wielkości nam krokiet wyjdzie). Na każdy kwadrat kłaśc farsz, zlepic brzegi, panierowac w bułce tartej i smażyc na głębokiem oleju.
Podawac z ulubionymi surówkami.
P.s. Pomysł zaczerpnięty z jakiejś starej "Przyjaciółki".