Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sponsorowane
Krewetki tandoori z orientalnym sosem orzechowym
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 145
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 89
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 153
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 145
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 89
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 153
Składniki
Wymieszać wszystkie składniki marynaty i włożyć do niej oczyszczone krewetki, na co najmniej 2 godziny.
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 200 stopni.
Do kosza urządzenia włożyć zamarynowane krewetki.
Ustawić czas na 10 minut, wsunąć kosz i kontynuować smażenie do momentu aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy. Podczas smażenia co jakiś czas podnieść kosz i nim potrząsać, aby krewetki równomiernie się usmażyły.
Gdy krewetki się smażą przygotować sos – cukier mieszać z octem ryżowym, sosem sojowym i wodą, aż się rozpuści, dodać masło orzechowe i mieszać do uzyskania konsystencji sosu, w razie potrzeby dodać więcej wody.
Wskazówka: W zależności od wielkości krewetek mogą one wymagać krótszego lub dłuższego czasu smażenia. Po 7 minutach zaleca się spróbować czy są gotowe, krewetki powinny być miękkie, nie powinny być gumowate, jeśli tak się stanie, oznacza to, że zostały przesmażone.