Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 199
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 164
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 151
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 199
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 164
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 151
Składniki
Krewetki umyć i osuszyć,zamarynować w soli,pieprzu oraz w winie.
Jajka roztrzepać,dodać do nich mąkę ziemnaczaną,dokładnie wymieszać.
Krewetki obtoczyć w powstałym cieście.
Litr oleju rozgrzać na patelni,krewetki wrzucać i przewracając,smażyć około 2 minuty,aż staną się chrupiące i złote.
Podawać na listkach sałaty.