Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kremowe risotto ze smażonym kurczakiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Roszponkę opłucz, dobrze osusz, pokrój na kawałki. Pomidory umyj, potnij na połówki. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżeczki oleju. Zeszklij na nim cebulę. Dodaj ryż i smaż dalej, aż ziarenka staną się szkliste. Potem wlej przecier. Gotuj na małym płomieniu 15–20 minut. Podczas gotowania porcjami dolewaj bulion.
Filety opłucz, osusz, przypraw solą, pieprzem i papryką. Smaż 10 minut na łyżce oleju. Risotto wymieszaj z pokrojoną roszponką oraz pomidorami. Gotuj jeszcze 3 minuty. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Zdejmij z ognia wymieszaj z masłem i parmezanem. Podawaj z usmażonymi filetami z kurczaka. Udekoruj, np. bazylią.Źródło: Naj