Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z zielonej soczewicy"
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1127
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 21
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 55
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1127
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 21
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 55
Składniki
Soczewicę namocz w zimnej wodzie, odstaw na godzinę. Włoszczyznę obierz, umyj, pokrój. Do garnka włóż masło, rozgrzej, dodaj warzywa. Podsmaż, mieszając. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, soczewicę. Zalej litrem wody, gotuj pół godziny. Dodaj pokrojony banan, sól i pieprz.
Zupę odstaw na chwilę do ostygnięcia. Zmiksuj blenderem. Jeśli zupa wyszła zbyt gęsta, możesz dodać do niej sok jabłkowy.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień