Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Składniki
Ziemniaki pokrój w drobną kosteczkę. Listki sałaty opłucz, wysusz i porwij na mniejsze kawałki.
Na rozgrzanym maśle podsmaż ziemniaki, a następnie zalej je wywarem. Gdy zrobią się miękkie, dorzuć sałatę.
Po 5 minutach zmiksuj całość przy pomocy blendera. Zagęść krem śmietaną oraz serkiem topionym. Dopraw solą i czarnym pieprzem (najlepiej świeżym z młynka).
Rozlej zupę do miseczek. Do każdej wrzuć po kilka kostek pieczywa tostowego podsmażonego wcześniej na oleju oraz pokrojony ser ementaler.Źródło: Telemax