Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z porów"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1111
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11381
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1111
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11381
Składniki
Pory dokładnie oczyścić, umyć, odciąć ciemnozielone części i cienko je pokroić. W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej pory.
Ziemniaki obrać i pokroić na nieduże kawałki, dodać do porów, gdy te się zarumienią. Smażyć razem około minutę. Wlać 1 i 1/2 litra wrzątku, dodać kostki rosołowe. Gotować przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Zupę zdjąć z ognia i zmiksować. Doprawić do smaku i jeszcze raz zagotować. Posypać tartym parmezanem. Krem można podawać z tostowanym pieczywem podanym osobno, nie na zupie.Źródło: Twoje Imperium