Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z porów"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 68
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 85
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 68
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 85
Składniki
Pory pokrój w cienkie talarki. Stop masło w dużym garnku, wrzuć pory i duś, aż zmiękną. Dodaj ziemniaki, podduś chwilę razem. Wlej bulion i dopraw solą. Ugotuj do miękkości. Ostudź, po czym zmiksuj (zupę możesz także przetrzeć przez sitko).
Do zupy dodaj śmietanę, dopraw pieprzem, solą. Podaj np. z grzankami. Możesz serwować na ciepło i na zimno.Źródło: Świat kobiety