Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem z pomidorów z pulpetami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Składniki
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 2,50 zł
Ze sparzonych pomidorów zdejmujemy skórkę. Pomidory kroimy. Seler i marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Obraną cebulę szatkujemy.
Pomidory, seler, marchewkę i cebulę zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości warzyw. Zupę miksujemy i doprawiamy solą i pieprzem.
Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z jajkiem, solą i pieprzem. Formujemy malutkie klopsiki, które na 5 minut wrzucamy do gotującej się wody, po czym wyjmujemy i przekładamy do zupy. Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę, pociętą fasolkę szparagową. Całość gotujemy 10 minut.
Na koniec zabielamy zupę śmietaną wymieszaną z łyżką mąki, chwilę gotujemy, posypujemy natką pietruszki i podajemy.
Wartość odżywcza jednej porcji 210 kcal Białko 19,5 g/Tłuszcz 6 g/Węglowodany 23 gŹródło: Rewia