Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z łososia z szaszłykami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Składniki
Rybę umyj, pokrój w kostkę i zalej gorącym wywarem. Gotuj na małym ogniu około 30 minut. Całość dokładnie zmiksuj. Do wywaru warzywno-rybnego dodaj masło, sok wyciśnięty z cytryny, sól oraz pieprz do smaku. Gotuj jeszcze chwilę.
Następnie wlej śmietanę i wymieszaj. Mleko, mąkę, jajko i szczyptę soli dokładnie połącz.
Usmaż 5 naleśników. Odłóż do wystudzenia. Na każdy naleśnik połóż cienki kawałek wędzonego łososia. Ciasto zwiń i włóż do lodówki, żeby łatwiej się kroiło. Gdy się schłodzi, każdy naleśnik pokrój na 2,5 centymetrowe kawałki i ponadziewaj na patyczki do szaszłyków.
Zupę rozlej do podgrzanych miseczek, posyp koperkiem i włóż szaszłyki.Źródło: Na żywo