Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z kiełków brukselki"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5177
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 45
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5177
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 45
Składniki
Boczek pokrój w paseczki, wytop na patelni. Zdejmij, odłóż. Na tej samej patelni przesmaż poszatkowaną cebulę. Przełóż do garnka. Dodaj obrane i pokrojone na kawałki ziemniaki oraz brukselkę (może być mrożona). Zalej bulionem. Gotuj pod przykryciem 30 minut.
Do zupy wsyp oczy szczone kiełki, chwilę ogrzewaj, zmiksuj na gładki krem ze śmietaną (możesz odłożyć brukselkę do ozdoby). Dopraw go solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Podawaj z wysmażonym boczkiem.
Czas ok. 60 min; porcja – 320 kcal, cena 2,80 złŹródło: Świat kobiety