Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z groszku z mozzarellą"
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 39
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 39
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 34
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 39
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 39
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 34
Składniki
Bulion zagotować, do wrzącego wrzucić mrożony groszek, dodać umyte, przekrojone na pół dymki. Gotować do miękkości.
Zupę zmiksować i ewentualnie przetrzeć przez sitko, by zyskać konsystencję idealnie gładkiego kremu. Gorącą zupę wymieszać z mozzarellą, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Posypać grzankami lub groszkiem ptysiowym, finezyjnie udekorować strużką kwaśnej śmietany i listkami umytej rukoli.Źródło: Twoje Imperium