Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem z groszku"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
Obierz cebule i marchewkę. Cebulę posiekaj, jedną marchewkę pokrój w kawałki. W garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim marchewkę, cebule i zielony groszek. Zalej warzywa bulionem i doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień. Gotuj pod przykryciem około godziny.
W połowie tego czasu dodaj drugą marchewkę w całości. Wyjmij całą marchewkę i pokrój ją w kostkę. Pozostałą zupę zmiksuj na gładko z chrzanem. Plastry indyka pokrój w cienkie paseczki, a natkę grubo posiekaj. Udekoruj śmietaną, indykiem, marchewką i natką.
Czas przygotowania: 90 minut 320 kcal/1 porcja.
Koszt: do 14 zł.Źródło: