Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem z dyni z koperkiem"
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 75
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10577
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 242
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 62
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 197
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 75
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10577
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 242
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 62
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 197
Składniki
Bulion doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień. Wrzuć obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj około 15 minut.
W tym czasie obierz dynię, wydrąż z niej pestki, a czysty miąższ przesmaż na rozgrzanym maśle. Dopraw go solą i pieprzem, a następnie dodaj do gotujących się ziemniaków.
Po 20 minutach, gdy warzywa będą już miękkie, dorzuć 2/3 koperku. Zabiel zupę śmietaną wymieszaną z mąką i całość zmiksuj.
Gotowy krem podgrzej. Przed podaniem udekoruj resztą zieleniny.
Czas: 55 min. 1 porcja = 250 kcalŹródło: Kurier TV