Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z dyni z imbirem"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 374
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9572
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 43
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 374
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9572
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 43
Składniki
ok. 55 minut
Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę lub zmiażdżyć i rozetrzeć z małą ilością soli. Marchewki i pietruszkę obrać, umyć, pokroić w kawałki. Dynię również obrać, usunąć gniazdo nasienne, a miąższ pokroić w dość dużą kostkę.
Rozgrzać oliwę w garnku, zeszklić cebulę i czosnek, dodać dynię, starty imbir, marchewkę i pietruszkę. Smażyć mieszając 4-5 minut, po czym zalać wywarem, doprawić solą i pieprzem, ewentualnie papryką w proszku. Gotować 25 minut, zmiksować.
Pestki dyni uprażyć na suchej patelni. Zupę zagotować, zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką, skosztować i jeśli trzeba, doprawić solą i pieprzem. Podawać z pestkami dyni, ewentualnie z grzankami z masłem czosnkowym.Źródło: Twoje Imperium