Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem z cykorii, sera i jogurtu"
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 128
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 284
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 126
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13856
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 128
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 284
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 126
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13856
Składniki
Cebulę i czosnek oraz obie marchewki obierz, opłucz i pokrój na niewielkie kawałki lub zetrzyj na grubej tarce. Podsmaż na maśle. Cykorie opłucz, usuń z nich wierzchnie liście, odetnij piętki, poszatkuj, dodaj do cebuli.
Całość zalej bulionem (może być z kostki) i gotuj około 20 minut do miękkości warzyw. Jogurt rozetrzyj z kawałkami pleśniowego sera i dodaj do gotującej się zupy, doprowadź do wrzenia.
Zupę zmiksuj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj ze sparzonymi krewetkami.Źródło: Świat kobiety