Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z buraków z ricottą i orzechami"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 26
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23696
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20268
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 26
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23696
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20268
Składniki
Buraczki umyj, zawiń w folię aluminiową i wstaw na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Gdy ostygną, obierz i pokrój na kawałki.
W garnku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej posiekaną cebulę z czosnkiem.
Dodaj buraczki, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Smaż kilka minut, a następnie dolej bulion i ugotuj.
Na koniec zakwaś zupę sokiem z cytryny i dorzuć otartą skórkę. Zmiksuj.
Gotowy krem posyp pokruszoną ricottą, orzechami i natką.Źródło: Kurier TV