Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z buraków z mlekiem kokosowym"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 158
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 158
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Posypmy NATKĄ pietruszki.
Kromki chleba kroimy w kostkę. Na patelni roztapiamy 10 g masła i z obu stron podsmażamy grzanki. Osuszamy papierowym ręcznikiem.
Obrane ze skórki buraki kroimy w małą kostkę. W garnku rozpuszczamy 15 g masła, dodajemy buraki i posiekaną cebulę, podsmażamy ok. 5 minut, ciągle mieszając.
Następnie zalewamy sokiem jabłkowym, doprawiamy pieprzem, solą i doprowadzamy do wrzenia. Potem gotujemy na wolnym ogniu 10–15 minut.
Pod koniec gotowania wyciągamy kilka kostek buraków, których użyjemy do dekoracji. Zupę miksujemy blenderem na gładki krem.
Dodajemy 3/4 puszki mleka kokosowego, sok wyciśnięty z cytryny i zagotowujemy, dokładnie mieszając. W razie potrzeby dodajemy pieprz i sól do smaku.
Zupę krem przelewamy do misek lub głębokich talerzy. Dekorujemy rozkruszonymi grzankami z żytniego chleba i pozostałym mlekiem kokosowym.Źródło: Rewia