Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z awokado na zimno"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7532
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 168
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 369
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7532
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 168
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 369
Składniki
Szalotkę i 2 papryczki chili oczyść i drobno posiekaj. Awokado obierz, przekrój na pół i wyjmij pestki. Miąższ pokrój w kostkę.
Do garnka wlej bulion i wino. Dodaj awokado i papryczkę chili. Całość zmiksuj na gładki krem.
Dla złagodzenia smaku dodaj śmietanę. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zupę rozlej do talerzy i udekoruj paseczkami skórki z cytryny, świeżą kolendrą i plasterkami ostrej papryczki. Podawaj z chlebem kukurydzianym.Źródło: Na żywo