Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem warzywny z jarmużem"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Jarmuż umyj i pokrój (usuń wcześniej grube nerwy).
Posiekaną cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju.
Pozostałe warzywa obierz i pokrój w kostkę.
W garnku zagotuj 2 l wody. Wrzuć przyprawy oraz wszystkie warzywa oprócz jarmużu i gotuj je 20 minut. Liście dołóż 5 minut przed upływem tego czasu.
Na koniec zmiksuj zupę w blenderze.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 200Źródło: Super TV