Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem szpinakowy z jajkiem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 972
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 972
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
Mrożony szpinak wrzuć do garnka, dodaj łyżkę masła i kostkę bulionową. Zalej całość dwiema szklankami wody, gotuj około 15 minut.
Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę, po czym dodaj do zupy. Dopraw ją sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz startą gałką muszkatołową.
Zmiksuj za pomocą blendera.
Jajka ugotuj na twardo.
Gotowy krem wlej do miseczek. Do każdej porcji włóż po łyżeczce śmietany i po pół jajka.
Potrawę możesz udekorować papryką. Idealny będzię również plaster pomidora albo listek bazylii.
Czas przygotowania: 45 min Ilość kalorii na 1 porcję: 280 Stopień trudności: średnieŹródło: Telemax