Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem serowy z ziołami i pieczoną dynią"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 108
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 40
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 108
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 40
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Składniki
Dynię pokrój, oczyść. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Skrop oliwą. Posyp solą i ziołami. Piecz 20 minut w 200 st. Odłóż trochę upieczonej dyni do dekoracji, resztę odetnij od skóry i zmiksuj.
Obydwa sery pokrój na kawałki. Cebulę obierz, posiekaj. Zeszklij na maśle. Oprósz mąką, zasmaż. Zalej bulionem. Dodaj obydwa sery. Gotuj, aż się rozpuszczą.
Krem serowy połącz z musem dyniowym. Zagotuj. Przypraw solą, pieprzem, bazylią i oregano. Odłożoną upieczoną dynię pokrój na kawałki. Udekoruj nimi każdą porcję zupy. Całość posyp natką.Źródło: Tina