Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 245
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 176
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 245
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 176
Składniki
Cebulę posiekaj, selera obierz i pokrój w kostkę.
Podsmaż warzywa na patelni. Oprósz je mąką. Dolej wywar i śmietanę. Dosyp sól i pieprz. Gotuj ok. 20 minut, a następnie zmiksuj całość w blenderze.
Dodaj pokrojony w kostkę seler naciowy i doprowadź zupę do wrzenia.
Kilka plastrów boczku pokrój w kosteczkę, resztę pozostaw w całości i przesmaż na rozgrzanej patelni.
Zrumienioną kostkę wrzuć do garnka i gotuj jeszcze 10 minut.
Zupę podawaj z kawałkami selera naciowego i plastrami przesmażonego boczku. Udekoruj pietruszką.Źródło: Telemax