Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem pomidorowy"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5246
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 85
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5246
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 85
Składniki
1,50 zł 230 kcal
Do bulionu włóż obrany seler i marchewkę. Dorzuć listek laurowy i ziele angielskie. Z pora, lubczyku i natki zrób paczuszkę zawiniętą nicią. Dodaj do zupy. Gotuj 20 min.
Bulion przecedź. Wymieszaj z koncentratem pomidorowym. Wyjmij paczuszkę i wyrzuć. Resztę składników zmiksuj w zupie.
Dodaj śmietanę wymieszaną z mąką i jeszcze raz zagotuj. Przypraw solą, pieprzem i odrobiną cukru. Pokrojone pieczywo zrumień na maśle.Zupę rozlej na talerze. Posyp kostkami tostowymi i udekoruj pachnącymi listkami bazylii.Źródło: Telemax