Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem paprykowy"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5254
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5254
Składniki
Papryki umyj, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Jeśli chcesz, poprzedniego dnia opiecz paprykę w piekarniku, schłodź w woreczku i obierz.
Cebulę obierz, posiekaj. W dużym rondlu rozgrzej masło. Wrzuć cebulę, przesmaż. Dodaj paprykę. Warzywa smaż jeszcze 2-3 minuty, zalej wrzącym wywarem. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem 15 min.
Śmietanę rozmieszaj z łyżką mąki i 1-2 chochelkami gorącego wywaru. Wlej do zupy, zmiksuj. Krem paprykowy dopraw do smaku solą, pieprzem, chili i cukrem. Posyp ziołami. Tosty zrumień na patelni bez tłuszczu, pokrój w kostkę i dodaj do zupy.Źródło: Świat kobiety