Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 790
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 83
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 790
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 83
Składniki
Kalafior oczyść, podziel na różyczki. Marchewki, cebulę, czosnek i imbir obierz. Marchewki pokrój na kawałki. Cebulę i czosnek posiekaj, a imbir drobno zetrzyj. Zagotuj bulion.
W garnku rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebulę i czosnek. Dołóż marchewkę, imbir oraz kalafior. Smaż kilka minut na dużym płomieniu. Następnie zalej gorącym bulionem. Gotuj, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Wyjmij kilka różyczek kalafiora do dekoracji. Resztę warzyw wraz z wywarem zmiksuj. Do zupy dolej śmietanę. Ponownie włóż różyczki kalafiora. Przypraw na pikantnie curry, gałką muszkatołową oraz solą i pieprzem. Gotową zupę udekoruj, np. czerwonym pieprzem i pokrojonymi na kawałki dymkami.Źródło: Naj