Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem kalafiorowo -paprykowy"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Włoszczyznę wrzuć do garnka z łyżką rozgrzanego oleju, oprósz sporą szczyptą curry, chwilę smaż. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Dodaj do warzyw.
Do garnka wrzuć zamrożone różyczki kalafiora. Całość zalej bulionem warzywnym (może być z kostki). Gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Odłóż 2 łyżki warzyw. Resztę zmiksuj w zupie na gładki krem. Ponownie ustaw na kuchence.
Paprykę oczyść, posiekaj. Kremową zupę zapraw śmietaną. Dodaj odłożone niezmiksowane warzywa i posiekaną czerwoną paprykę. Chwilę ogrzewaj razem. Posyp listkami z kilku gałązek natki. Zupę dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
czas ok. 45 min; porcja – 250 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety