Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem brokułowy z kalafiorem"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 29
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 757
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 29
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 757
Składniki
Brokuły i kalafior oczyść, podziel na różyczki. Ziemniaki obierz, potnij w kosteczkę. Cebulę obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej masło.
Zeszklij na nim cebulę. Dołóż brokuły, kalafior i ziemniaki. Zalej gorącym bulionem. Dodaj łyżeczkę ziół prowansalskich. Gotuj na małym płomieniu (bez przykrycia) 20 minut.
Wyjmij kilka różyczek brokułów do dekoracji, a resztę zupy zmiksuj na gładko. Przypraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i gałką muszkatołową. Ponownie mocno podgrzej.
Gotową zupę rozlej do miseczek. Każdą porcję udekoruj odłożonymi brokułami, śmietaną oraz posiekanymi jajkami.Źródło: Tina