Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem brokułowy z jajkiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i cebulę oczyść, pokrój na mniejsze kawałki i przesmaż na rozgrzanym maśle.
Zalej warzywa 1,5 l wody, przypraw solą i pieprzem. Gotuj około 15 minut.
Po tym czasie dodaj rozdrobnione brokuły i trzymaj garnek na ogniu kolejny kwadrans.
Gdy wszystkie będą miękkie, przetrzyj je przez sito lub zmiksuj blenderem.
Na koniec dosyp do kremu odrobinę cukru i wymieszaj ze śmietaną. Każdą porcję posyp poszatkowanym jajkiem, ugotowanym na twardo.Źródło: Kurier TV