Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem brokułowy"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 172
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 172
Składniki
Migdały upraż na rozgrzanej, suchej patelni. Odłóż 3 łyżki do dekoracji.
Brokuły umyj i podziel na różyczki.
Rukolę i szpinak namocz w zimnej wodzie, wypłucz i przebierz liście.
Por oczyść i poszatkuj. Przesmaż wszystkie warzywa na maśle.
Bulion warzywny zagotuj, włóż brokuły, rukolę, szpinak, por i czosnek. Gotuj 15-20 min.
Wlej mleko i śmietankę. Wsyp uprażone migdały i dodaj pokruszony ser.
Zupę zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem. Krem przelej do miseczek. Każdą udekoruj różyczkami brokuła i prażonymi migdałami.Źródło: Telemax