Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem brokułowy"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Warzywa umyć, cebulę i czosnek obrać, posiekać, zrumienić na maśle w dużym rondlu. Dodać obrane i pokrojone w niedużą kostkę ziemniaki oraz brokuły podzielone na małe różyczki.
Bulion zagotować, zalać nim podsmażone warzywa. Gotować do miękkości na wolnym ogniu pod przykryciem, doprawić solą i bazylią, zmiksować na idealnie gładki krem.
Zupę zabielić śmietaną. By się nie zwarzyła, trzeba ją zahartować kilkoma łyżkami zupy. Przed podaniem posypać posiekaną natką i świeżo zmielonym pieprzem.Źródło: Twoje Imperium