Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cos innego,pysznego...
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 52
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 52
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Ze skladników wyrobić ciasto,wlożyć do lodówki.Warzywa pokroic w plasterki.Piersi z kurczaka pokroic w kostkę ,opruszyć przyprawami i mąką.W rondelku rozgrzac oliwe i wrzucic warzywa.smazyc 5 minut,nastepnie dodac kurczaka i smazyc az kurczak bedzie miał złoty kolor.
Zalać wszystko bulionem ,dodac groszek i sok z cytryny,prozyc pod przykryciem.Schlodzone ciasto podzielic na pół w proporcji 3:1i rozwałkować .Większym wylepić dno tortownicy,wczesniej wysmarowana tluszczem.
Na ciasto ulożyc boczek na to farsz wymieszany z bułką tartą i posypac startym serem.Przykryc mniejszym plackiem dokladnie zlepić brzegi a w srodku uformowac otwór o srednicy 6cm.Posmarować rozkluconym jajkiem i piec na zloty kolor.
z przepisu wychodzi cieniutkie ciasto ,ja zrobiłam ciasta z 1,5 porcji bo lubie troszkę grubsze:))