KRĄŻKI

Przepis dnia 2009-05-07
KRĄŻKI
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: LIDECZKA
Bardzo proste, świetne na upalne dni.

Składniki

  • młode ziemniaki, 1 kg
  • cebula, 1
  • sól, pieprz ziołowy
  • olej
  • Zioła

Przygotowanie

  1. Obrane ziemniaki ugotowac na półtwardo. Pokroic w krążki i przesmażyc na oleju z poszatkowaną cebulką i przyprawami. Przełożyc na talerz. Swietnie smakują same z kefirem lu jogurtem do popicia lub jako dodatek do mięs, jaj sadzonych czy ryby; podawane z sałatą ze śmietaną lub mizerią. Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

agulam22 05 czerwca 2009
Droga Lideczko,mam pewne zastrzeżenie do tego dania.Otóż jajo po wiedeńsku wykonuję się następująco :
-do... Czytaj całość »
Droga Lideczko,mam pewne zastrzeżenie do tego dania.Otóż jajo po wiedeńsku wykonuję się następująco :
-do wygrzanej szklanki wbija się dwa gorące jaja ugotowane na miękko (3 minuty),jaja należy ostrożnie wybrac ze skorupki,aby nie uszkodzić żółtek,na wierzch kładzie się kawałek masła.

TO JEST PRAWDZIWE JAJKO PO WIEDEŃSKU
Niestety Twoje to tylko jajo sadzone.
gvlba 27 listopada 2009
Jeszcze niedawno to danie nazywało sie jajka po wiedeńsku!
Składniki
  • młode ziemniaki, 1 kg
  • cebula, 1
  • sól, pieprz ziołowy
  • olej
  • Zioła
Składniki