Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krajanka na sposób azjatycki"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 188
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 188
Składniki
Imbir obierz, zetrzyj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Chili rozetnij, usuń pestki, strączek posiekaj. Miód wymieszaj z olejem sezamowym oraz sosem sojowym. Dodaj rozdrobnione .
Boczek umyj, wytrzyj do sucha. Mięso oprósz solą i pieprzem. Posyp posiekaną kolendrą. Włóż do miseczki. Polej przygotowaną marynatą. Przykryj folią i wstaw do lodówki na około 12 godzin.
3Papryki i cebulę potnij na kawałki. Boczek przełóż do brytfanki. Podlej marynatą z miseczki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200oC. Piecz 90 minut. Udekoruj papryką oraz cebulą.Źródło: Naj