Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krabowa przekąska w buraczkach"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 214
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 240
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 214
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 240
Składniki
Buraki wyszoruj sta rannie, pozostaw ze skórką. Włóż je do garnka, zalej osolonym wrzątkiem i ugotuj do miękkości (45-60 minut). Wlej ocet (2 łyżki), pozostaw do całkowitego ostudzenia.
Po ostudzeniu buraki odcedź, obierz ze skórki. Przekrój na połówki, wydrąż środki. Wydrążony miąższ posiekaj. Paluszki obierz z osłonek, pokrój na kawałki.
Odcedzone krążki ananasa pokrój na kawałki. Kukurydzę odlej na sicie. Przepłucz zimną wodą, pozostaw do całkowitego osączenia. Ga łązkę selera naciowego umyj, oczyść z włókien, poszatkuj.
Pokrojone buraki wymieszaj z paluszkami krabowymi, ananasem, kukurydzą i kawałkami selera naciowego. Wymieszaj z majonezem. Powstałą sałatkę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Nałóż do wydrążonych miseczek buraczanych. Przed podaniem udekoruj gałązkami koperku.
Posiekane krążki ananasa możesz także połączyć z kukurydzą, żółtym serem oraz majonezem. Powstałą sałatkę dopraw do smaku kilkoma ząbkami czosnku i odrobiną musztardy.Źródło: Świat kobiety