Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś ziemniaki w innej odsłonie. Są to kotlety ziemniaczano serowe. Idealnie pasują do sosów mięsnych, warzywnych czy grzybowych. Ja podałam je z sosem pieczarkowym i surówką z czerwonej kapusty. Jeżeli zostaną Wam ziemniaki z dnia poprzedniego to śmiało wykorzystajcie je na takie właśnie kotlety. Szybko, smacznie i coś innego.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Składniki
Ziemniaki dobrze utłuc tłuczkiem, dodać posiekaną natkę pietruszki, ser i przyprawy do smaku. Wyrobić masę ale nie długo bo zacznie się robić rzadka. Podzielić masę na równe porcje. Formować kule a potem spłaszczać w dłoniach. Zanurzać kotlety w rozmąconym i doprawionym solą i pieprzem jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rumiano na oleju z obu stron. Usmażone kotlety odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z tym do lubimy (u mnie sos pieczarkowy i surówka z czerwonej kapusty).