Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poprostu rewelacyjne i łatwe do zrobienia ! :)
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2647
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 324
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 196
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3313
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2647
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 324
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 196
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3313
Składniki
Ugotowane ziemniaki zemleć razem z cebulką.Dodać jajka, sól, pieprz,wymieszać masę.Dodać mąkę i zagnieść.Uformowac wałek, wyłożyć na stolnicę.Podzielić ciasto na 10 jednakowej wielkości kawałków. Uformować podłużne kotlety,obtaczać w bułce.Smażyć na niezbyt mocno rozgrzanym tłuszczu. Pieczarki i cebulę drobno pokroić, podsmażyć, dodać mąkę,rozprowadzić zimnym wywarem lub wodą, wymieszać ze śmietaną,kilka minut gotować razem.Sos przyprawić solą i pieprzem.Na koniec dodać natkę pietruszki. Gorące kotlety podawać polane sosem. Idealne danie, gdy np. zostaje ziemniaków z poprzedniego dnia,a wracamy późno z pracy:)