Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie kotlety ziemniaczane z dodatkiem serka ricotta. Rewelacyjny pomysł na obiad bądź też ciepłą kolację.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 344
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 344
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Składniki
Ziemniaki ( mogą być takie, które zostaną nam z obiadu ) tłuczemy tłuczkiem bądź przeciskamy przez praskę. Przekładamy do miski. Dodajemy jajko, serek ricotta i przyprawy. Wsypujemy 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej i mąkę pszenną - tyle, aby masa nie kleiła nam się do rąk. Dodajemy przyprawy i zioła. Nie podaję dokładnych ilości składników, gdyż każdy z nas ma inny smak a ilość mąki pszennej zależy od tego jakie są ziemniaki. Wszystko wyrabiamy ręką aby składniki się dobrze połączyły i masa nie kleiła nam się do rąk. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podajemy np.z ulubioną surówką bądź sosem. Smacznego!