Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek parmezanu, czosnku i świeżego oregano to tylko propozycja, kombinacji smaków może być naprawdę wiele.
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 129
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 138
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 129
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 138
Składniki
W misce wymieszać tłuczone ziemniaki, jajko, parmezan, mąkę, oregano i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Z masy formować okrągłe kotlety, ułożyć na tacy I włożyć do lodówki na około godzinę.
Na patelni rozgrzać olej. Kotlety panierować w lekko ubitym jajku i tartej bułce. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.