Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety ziemniaczane z ementalerem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 578
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 343
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 578
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 343
Składniki
Ugotowane ziemniaki mielimy z posiekaną i podduszoną na łyżce masła cebulą. Studzimy. Dodajemy jajka, sól, pieprz, starty ser ementaler, dwie łyżki tartej bułki, mieszamy. Na końcu wsypujemy mąkę pszenną i ziemniaczaną i wyrabiamy ciasto.
Ciasto dzielimy na jednakowej wielkości porcje. Formujemy podłużne kotlety, które panierujemy w pozostałej tartej bułce zmieszanej ze zmielonymi orzechami włoskimi.
Kotlety smażymy obustronnie na średnio rozgrzanym oleju. Podajemy z surówkami, sosami, posypane świeżymi ziołami.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 1,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 346 kcal Białko 27 g/Tłuszcz 25 g/Węglowodany 77 gŹródło: Rewia