Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety ze szpinakiem
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 448
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13133
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 448
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13133
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w lekko osolonej wodzie Przeciśnij przez praskę Dodaj mąkę, jajko, sól i pieprz Wyrób na gładką masę Uformuj wałek o średnicy 6 cm Pokrój w plastry 1 centymetrowe Szpinak umyj Wsyp do wrzątku i gotuj 2 minuty Odcedź i przelej zimną wodą
Cebulę i czosnek pokrój w kostkę, podsmaż na oleju Dodaj podgotowany szpinak, sól i pieprz Duś do miękkości Ostudź Na przygotowane ziemniaczane placki nałóż po łyżeczce farszu Przykryj drugim plackiem i zlep brzegi Usmaż na oleju Resztę szpinaku połącz z jogurtem i podgrzej Polej usmażone kotleciki