Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś na takie kotlety jeździliśmy na Słowację, a dziś sama mogę takie zrobić. Dla miłośników sera, przepyszne , ciągnące się kotlety z sera żółtego.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 653
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 86
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 27
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2690
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 653
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 86
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 27
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2690
Składniki
Ser kroimy na trzy grube plastry. Plastry obsypujemy mieloną papryką, a następnie obtaczamy w mące.
Obtoczony w mące ser moczymy z obu stron w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem.
Moczone w jajku plastry obtaczamy w bułce tartej.
Panierowane plastry sera smażymy na rozgrzanym tłuszczu rumieniąc na złoto-brązowy kolor z obu stron.
Usmażone kotlety wykładamy na talerz.
Podajemy zaraz po przygotowaniu, wtedy ser super się rozciąga. Smacznego !!!