Kotlety z udek

Kotlety z udek
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Soczyste i chrupiące kotlety z udek kurczaka, nie jadłam jeszcze tak dobrych. Tak przygotowane mięso rozpływa się w ustach, zrobione według tego przepisu nie ostaną się długo na talerzu.

Składniki

  • 6 udek z kurczaka
  • 3 jajka
  • 3 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki musztardy •
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • Olej do smażenia
  • Sól

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy, wyjmujemy kości, zdejmujemy skórę i lekko rozbijamy. Doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka.

  2. 2. Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy trzepaczką, dodajemy skrobię ziemniaczaną, obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie musztardę. Dokładnie mieszamy i zanurzamy w cieście mięso. Pozostawiamy na dwie godziny.

  3. 3. Po tym czasie mięso smażymy na rozgrzanym oleju.

  4. 4. Kotlety gotowe.
    5. Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

skorpionek 14 września
Pycha :)
fafiatko 15 września
Lubimy!
Składniki
  • 6 udek z kurczaka
  • 3 jajka
  • 3 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki musztardy •
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • Olej do smażenia
  • Sól
Składniki