Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i chrupiące kotlety z udek kurczaka, nie jadłam jeszcze tak dobrych. Tak przygotowane mięso rozpływa się w ustach, zrobione według tego przepisu nie ostaną się długo na talerzu.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1308
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 61
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 351
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1308
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 61
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 351
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, wyjmujemy kości, zdejmujemy skórę i lekko rozbijamy. Doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka.
2. Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy trzepaczką, dodajemy skrobię ziemniaczaną, obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie musztardę. Dokładnie mieszamy i zanurzamy w cieście mięso. Pozostawiamy na dwie godziny.
3. Po tym czasie mięso smażymy na rozgrzanym oleju.
4. Kotlety gotowe. 5. Smacznego.