Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała odmiana dla tradycyjnych mielonych
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Cebulę podsmażamy na maśle aż się zrumieni, dodajemy paprykę i podsmażamy aż będzie miękka. Dodajemy ugotowaną soczewicę razem to wszytko łączymy na małym ogniu aż powstanie jednolita konsystencja, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, kurkumą. Robimy małe kotleciki i obtaczamy w płatkach pszennych (wcześniej zmielonych), smażymy na oleju. Można podawać z kaszą, lub ryżem. Dla smaku ja podaję ze świeżo startą marchewką,