Kotlety z selera i soczewicy

Kotlety z selera i soczewicy
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: foodmania
Po takim obiedzie można góry przenosić! ;)

Składniki

  • 1 średni seler (korzeń)
  • 1/4 szklanki czerwonej soczewicy
  • 1/4 szklanki zielonej soczewicy
  • 4 łyżki kukurydzy
  • 1 jajko
  • 1 łyżka lnu mielonego
  • szczypiorek
  • 1 łyżeczka pomidorów z bazylią i czosnkiem niedźwiedzim
  • przyprawy: curry, papryka słodka

Przygotowanie

  1. Selera obrać, pokroić na mniejsze kawałki, ugotować, a następnie zblendować i odcedzić z nadmiaru wody.

  2. Soczewicę namoczyć przez kilka godzin, a następnie również ugotować.

  3. Wszystkie składniki na kotlety dokładnie ze sobą połączyć.

  4. Uformować kotlety i piec około 25 minut w 200 stopniach.

Składniki
  • 1 średni seler (korzeń)
  • 1/4 szklanki czerwonej soczewicy
  • 1/4 szklanki zielonej soczewicy
  • 4 łyżki kukurydzy
  • 1 jajko
  • 1 łyżka lnu mielonego
  • szczypiorek
  • 1 łyżeczka pomidorów z bazylią i czosnkiem niedźwiedzim
  • przyprawy: curry, papryka słodka
Składniki